Informatie

De tarieven voor de bewindvoeringskosten zijn bij wet bepaald. Hierdoor hanteert elke beschermingsbewindvoerder dezelfde tarieven.
 
Voor cliënten die deze kosten niet zelf kunnen betalen zijn wij verplicht om daarvoor bijzondere bijstand aan te vragen. Hieronder staan de tarieven voor de bewindvoeringskosten in 2022 inclusief BTW.

 
 

Alleenstaande

Maandelijks tarief bewind
Maandelijks tarief bewind problematische schulden

€ 125,53
€ 162,44

Eenmalig

Intake en opstart

Eindafrekening en verantwoording

Verhuizen, verkoop, ontruiming
(per keer)

€ 709,06
€ 266,20

€ 442,86

Gewijzigd op 1-12-2021

 

 

Gehuwd/Samenwonend

Maandelijks tarief bewind
Maandelijks tarief bewind problematische schulden

€ 150,54
€ 194,81

Eenmalig

Intake en opstart

Eindafrekening en verantwoording

Verhuizen, verkoop, ontruiming

(per keer)

€ 850,65
€ 319,44

€ 442,86

Gewijzigd op 1-12-2021

Een beschermingsbewindvoerder wordt via de rechtbank toegewezen en neemt de bewindvoerder al jouw bankzaken over. Naast de bankzaken worden ook andere administratieve taken overgenomen. Bekijk hier de lijst van taken van een beschermingsbewindvoerder.

Budgetbeheer is op vrijwillige basis. Maar ook hier worden jouw bankzaken overgenomen. Bij budgetbeheer blijf je wel verantwoordelijk voor andere administratieve taken, die jezelf moet uitvoeren. In een andere post hebben wij de taken beschreven.

De bewindvoerder neemt dus alles van je over. Bij budgetbeheer wordt alleen een deel overgenomen en moet jezelf nog anderen taken uitvoeren.

Wil je meer informatie over beschermingsbewind of budgetbeer? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij kijken welke vorm van hulp bij je past.

Een beschermingsbewindvoerder helpt mensen die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn om zelf hun geldzaken te regelen. De bewindvoerder neemt dan alle taken over die daarmee te maken hebben om deze persoon te ontzorgen.

 

 

 
 

Team Bewind heeft zich aangemeld bij de branchevereniging NBBI. Wij kijken uit naar het contact met andere bewindvoerders. Van elkaar kunnen we veel leren en onze klanten nog beter ondersteunen.

 
 
 

Samen bereiken we meer!

Wanneer heb ik financiële problemen? Om te achterhalen of je financiële problemen

 

hebt. Moet je eerst onderstaande vragen voor jezelf beantwoorden.

 
  • Wat zijn mijn maandelijkse vaste lasten? Hierin zit ook je huishoudgeld.

  • Wat zijn mijn jaarlijkse en terugkerende vaste lasten?

  • Hoe hoog zijn mijn maandelijkse inkomsten?

  • Heb ik voldoende inkomsten om mijn vaste lasten te kunnen betalen?

  • Wanneer je niet voldoende inkomsten hebt, controleer dan of je inkomen gelijk of hoger is dan het sociaal minimum (bijstandsniveau). Dit is: Voor een alleenstaande € 1021,75 Voor een echtpaar/samenwonend stel € 1459,52

  • Als dit niet het geval is, kan je aanvullende bijstand aanvragen bij jouw gemeente.

  • Heb ik recht op toeslagen van de Belastingdienst? En ontvang ik het juiste bedrag deze?

  • Heb ik schulden? Maak hier een aparte lijst van.

Maak een overzicht van al je inkomsten en uitgaven. Reken je jaarlijkse uitgaven om naar maandelijkse uitgaven. Zo weet je precies hoeveel inkomen je nodig hebt per maand om je vaste lasten te kunnen betalen. Zet deze inkomsten en uitgaven op papier. Wanneer je beschikt over Excel dan kan je dit programma gebruiken. Zo zie je in één oogopslag of je maandelijks geld te kort komt of niet.

 
 
 
 

Heb je schulden? Maak dan een aparte lijst waar alle schuldeisers opstaan en noteer het totale schuldbedrag.

 

Conclusie:

 

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat je vaste lasten (en schulden) hoger zijn dan je inkomsten, dan heb je een financieel probleem.

 
 
 

Ik heb een financieel probleem. Hoe nu verder?

 

Bedenk als eerste of je bepaalde uitgaven/vaste lasten per maand naar beneden kan brengen. Denk hierbij aan minder boodschappengeld, abonnementen die je (tijdelijk) stop kan zetten en controleer of je vaste lasten hebt die niet echt noodzakelijk zijn. Stel jezelf de kritische vraag of een bepaalde vaste last echt noodzakelijk is.

 
 
 

Is je probleem na deze handelingen nog niet opgelost of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op 023-3035343 of stuur ons een e-mail contact@teambewind.nl

Snel menu

Allright Reserved - Team Bewind